نورپردازی

کمی از چراغ های سوله ای بدانیم

در زمان های دور کمبود نور طبیعی در شب در محیط شهری جز مشکلات بزرگ انسان ها بود. از مشکلات اساسی مردم این بود که نمی توانستند ببینند که کجا شانس بیشتری برای دوری از حملات و دیگر خطرات دارند. تاریخچه ی نور خیابان و چراغ های سوله ای طولانی تر از آنچه که فکر می کنیم است، چراکه از زمان های دور انسان های زیادی بودند که در کنار هم در یک منطقه زندگی می کرده اند.

اولین چراغ هایی که در خیابان نصب شد، لامپ های قوس یعنی شمع یابلوچکوف بود. این چراغ ها در سال ۱۸۷۸ برای اولین بار در پاریس مورد استفاده قرار گرفت. تا سال ۱۸۸۱، نزدیک به ۴۰۰۰ تا مورد استفاده قرار گرفت. بعد از گسترش لامپ های قوس در ایالات متحده  تا سال ۱۸۹۰ بالای ۱۳۰۰۰۰ لامپ قوس به عنوان چراغ های خیابانی نصب شد. بسیاری از آن ها در بالای برج ها نصب شده بود و به سازه های بلند و فلزی جلوه ی خاصی بخشید. چراغ های قوس دارای دو ضعف عمده بود: آن ها نور قوی و پر قدرت داشتند ولی طول عمرشان اندک بود. بنابراین در آن زمان آن ها از لامپ های رشته ای که ارزان تر، روشن تر با طول عمر بیشتر بودند، استفاده کردند. لازم به ذکر است که لامپ های قوس در مکان های صنعتی استفاده می شد.

یکی از مهم ترین اهداف استفاده از چراغ های سوله ای یا همان چراغ های خیابانی، کمک به راننده ها، عابرین پیاده، دوچرخه سوار ها برای پیدا کردن مسیر خود در تاریکی است. بسیاری از افراد معتقدند که روشنایی در شب به جلوگیری از جرم  و جنایت کمک می کند، همچنین روشنایی در یک منطقه می تواند به کسب و کار و حتی داشتن یک محیط دلپذیر کمک کند. چراغ های ال ای دی به علت کارایی خوبی که دارند برای ایجاد روشنایی در شب بسیار موثر هستند. گرچه امروزه همچنان از تجهیزات روشنایی مختلفی نظیر بخار جیوه، بخار سدیم و یا سدیم با فشار بالا و هالید فلز استفاده می کنند.

تنها هدف روشنایی خیابان توسط چراغ های سوله ای، برای مشخص شدن مسیر راننده ها در حین رانندگی نیست، چراکه چراغ اتومبیل می تواند تا حدی محدوده ی اطراف خود را روشن کند. چراغ های خیابان می تواند با روشن کردن مناطق مجاور برای هشدار دادن به رانندگان به ظهور خطرات احتمالی از طرف دیگر است. ارتفاع نور در نحوه ی توزیع نور بسیار حائز اهمیت است، بنابراین مهندسان حمل و نقل ترجیح می دهند در جاده های با سرعت زیاد، چراغ ها را بالاتر از جاده ها قرار دهند.

برای رانندگی امن، نور می بایست ثابت باشد. بهتر است بدانید که چشمان ما در مقایسه با تاریکی سریع تر به از بین رفتن نور خورشید تنظیم می شود. همان طور که بار ها و بار ها دیده اید، زمانی که وارد اتاقی تاریک می شوید تا مدت کوتاهی دید ما از بین می رود. لازم به ذکر است که رانندگی از یک منطقه ای که روشنایی مطلوبی دارد به یک منطقه ی تیره موجب ایجاد یک اثر مشابه می شود. چراغ های سوله ای که در جاده ها و خیابان ها نصب می شود می تواند در دید بهتر راننده حین رانندگی کمک فراوان کند. برای عابران پیاده، به طور معمول سایه ی درختان، برج ها، ساختمان ها و دیگر اجسام می تواند موجب خطای دید شود.

مزایای چراغ های سوله ای

روشنایی خیابان احساس امنیت را در فرد بیدار می کند

به طور معمول در خیابان ها و مناطقی که احتمال جرم و جنایت در آن زیاد است، از نورپردازی بیشتری استفاده می شود. یک مقدارثابت نور می تواند موجب ایجاد احساس امنیت در فرد شود. همچنین استفاده از نورپردازی در بخش های تجاری می تواند ایمنی را افزایش دهد. هنوز نمی توان به طور قطع گفت که سطح بالای روشنایی می تواند از جرم و جنایت جلوگیری کند. با این حال گروه های اجتماعی مختلفی معتقدند که نورپردازی می تواند تا حدی مانع از جرم شود و اگر این نظریه به اندازه ی کافی قوی باشد می توان تایید کرد که استفاده از چراغ های سوله ای در خیابان می تواند از جرم و جنایت جلوگیری کند.

روشنایی کسب و کار منطقه

اغلب اوقات از نور و روشنایی به دلیل جلوه های زیبا جهت نور پردازی یک منطقه ی تجاری و حتی مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال برای بیشتر شدن زیبایی های یک منطقه ی تاریخی از نورپردازی های زیبا در یک منطقه استفاده می کنند. نورپردازی و استفاده از چراغ های سوله ای می تواند برای زیباتر نشان دادن یک بنای یادبود، چشمه یا برجستگی بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.
لامپ ها هرکدام ممکن است کاملا تزئینی یا مدرن و … باشند. مهندسان در بخش های تجاری ترجیح می دهند از لامپ های متال هالید به دلیل داشتن رنگ های طبیعی استفاده کنند. همان طور که با توجه به سلیقه ی خود در خانه از رنگ سفید و غیره استفاده می کنید.

روشن شدن مناطق مسکونی با استفاده از چراغ های سوله ای 

ما تصور می کنیم که نورپردازی خیابانی برای بخش های جدید و مناطق مسکونی ضروری است و حتما باید سیم کشی زیر زمینی صورت گیرد. فراموش نکنید که خواسته ی ساکنین در اولویت قرار دارد، به طور مثال برخی از محله ها حالت روستایی دارند که روشنایی می تواند موجب خشم و عصبانیت ساکنین شود در این صورت نیازی به نورپردازی نیست مگر آن که ایمنی راننده ها در خطر باشد. در بسیاری از مناطق مسکونی از چراغ های سوله ای استفاده شده است مگر آن که ساکنین از این مسئله شاکی باشند.
از دیگر کاربرد های چراغ های سوله ای، استفاده آن ها در کارگاه ها است. چراغ های سوله ای دارای ویژگی های خاصی است که آن ها را از دیگر چراغ های قابل استفاده در محیط مجزا می کند. این چراغ ها در دو نوع سقفی و یا آویزی مورد استفاده قرار می گیرد. این چراغ ها در انواع مختلفی تولید می شوند که با توجه به نیاز خود می توانید یکی از آن ها را برگزینید.t

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *